Veelgestelde vragen.

Heb je een vraag? Hieronder staan de meest gestelde vragen aan Skar. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met één van onze klantadviseurs via klantcontact@skar.nl of telefonisch via 0900 - 23 57 527.

Welke ruilmogelijkheden zijn er?
Wil je vanwege vakantie of andere omstandigheden een vaste opvangdag van je kind ruilen, dan kan dit. Valt jouw vaste opvangdag op een nationale feestdag, dan kun je deze ook op een ander moment inzetten. Deze ruilpunten hebben een geldigheid van een jaar. Ruilpunten die ontstaan doordat je jouw kind op een vaste dag afmeldt, hebben een geldigheid van 3 maanden. Flexibele opvang, incidentele opvang, peuterwerk en op-plusuren komen hiervoor niet in aanmerking. Meer over onze ruilservice leest u op deze pagina.

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Op de pagina Inschrijven vind je de verschillende inschrijfformulieren. Heb je een vraag hierover? De afdeling Klantadvies is bereikbaar op 0900 - 23 57 527 en staat je graag te woord.

Hoe kan ik de kinderopvang opzeggen?
Opzeggen doet u schriftelijk: per brief of e-mail naar klantcontact@skar.nl. De opzegtermijn is 1 maand. Opzeggen kan per iedere gewenste datum. 

Welk beleid voert Skar rondom vaccineren?
Wij voeren geen eigen beleid op het wel/niet toelaten van niet gevaccineerde kinderen, maar volgen altijd het beleid van het 
Rijks­in­sti­tuut voor Volks­ge­zond­heid en Milieu (RIVM). Wanneer hier wijzigingen in plaatsvinden zal dit op de voorgeschreven wijze door ons worden uitgevoerd.

Op onze locaties wordt bij de intake van nieuwe kinderen geïnformeerd of het kind mee doet met het Rijksvaccinatieprogramma. Op deze manier kunnen we ouders, die er actief naar vragen, informeren over het aantal (geen namen) niet gevaccineerde kinderen op de locatie dat bij ons bekend is. Zo bieden we ouders inzicht waarmee zij bewust keuzes kunnen maken. 

Om altijd op de hoogte te zijn van de laatste richtlijnen en handelswijzen bij specifieke ziekten, gebruiken wij de KIDDI-app van het RIVM. Zo hanteren we altijd de meest actuele informatie. De KIDDI-app bevat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties. Deze informatie is gebaseerd op de richtlijn voor kindercentra van het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV), onderdeel van het RIVM.