Peuterwerk.

2 tot 4 jaar.

Door te ontdekken zijn kinderen actief bezig met hun ontwikkeling. Vooral peuters trekken er graag op uit om de wereld beter te leren kennen. Daarom prikkelen we hun natuurlijke nieuwsgierigheid, in een leerrijke omgeving met uitdagende activiteiten. Zodat ze ontdekken wat ze leuk vinden en wat hun talent is. Ze krijgen de ruimte om te proberen, te klauteren en te klimmen en initiatief te nemen. Een keer te vallen en weer op te staan en vooral eens buiten de lijntjes te kleuren. Kinderen die het op eigen wijze doen, daar houden we van!

Spelen én heel veel leren.
Wij stimuleren de ontwikkeling van jouw kind met methodes die specifiek gericht zijn op de ontwikkelingsfase van peuters. Met thema’s die aansluiten bij wat peuters interessant vinden, werken we aan hun sociale vaardigheden, taal- en rekenontwikkeling en motoriek. We stemmen de methodes  af met de basisschool waarmee we samenwerken. Zo geef je je kind een goede start op de basisschool. Deze korte film van de gemeente Arnhem legt dat duidelijk uit.

Waar?
Skar biedt peuterwerk in verschillende gemeentes in de regio Arnhem. Kijk hier voor het aanbod in de verschillende gemeentes:

Aanbod in 2023

Al onze locaties in Arnhem bieden 43 weken per jaar peuterwerk aan. Iedere peuter kan gemiddeld 15 uur per week komen spelen.

Alle peuters komen gemiddeld 15 uur per week. De dagdelen waarop wij peuterwerk aanbieden, verschillen per locatie. Je leest hier meer over op de pagina van jouw locatie.

De locaties zijn gesloten in de volgende weken:

  • Week 1 (2 t/m 6 januari)
  • Week 8 (20 t/m 24 februari)
  • Week 17 (24 t/m 28 april)
  • Week 30 t/m 33 (24 juli t/m 18 augustus)
  • Week 42 (16 t/m 20 oktober)
  • Week 52 (25 t/m 29 december)

In alle andere weken is je kind welkom bij ons.

De gemeente Arnhem vindt dat elke peuter naar het peuterwerk moet kunnen komen. Er zijn heel veel subsidiemogelijkheden waardoor het peuterwerk vaak veel goedkoper is dan je denkt!

Aanbod in 2022

Op KC de Kameleon in Driel wordt op dinsdagochtend en donderdagochtend peuterwerk aangeboden voor peuters van 2-4 jaar in een aparte groep in de school.

Bij andere locaties in de gemeente Overbetuwe wordt geen apart peuterwerk aangeboden. Wij verwijzen je graag door naar ons aanbod in de dagopvang.

Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE)
Heeft je kind een VVE-indicatie via het consultatiebureau? Ook dan is je kind welkom bij ons op de dagopvang.

Je kind komt minimaal drie dagdelen, verspreid over verschillende dagen, op basis van een 52 weken arrangement. De gemeente Overbetuwe vergoedt 5,5 uur VVE, de overige uren zijn voor eigen rekening.

Aanbod in 2022

Onze locaties in Renkum bieden 40 weken per jaar peuterwerk aan. Alle peuters zijn 2 dagdelen van 3 uur welkom. De dagdelen waarop wij peuterwerk aanbieden, verschillen per locatie. Je leest hier meer over op de pagina van jouw locatie.

De locaties zijn gesloten in de schoolvakanties van Regio Zuid. Hierbij gaan wij uit van 2 weken meivakantie.

Aanbod in 2022

Onze locaties in Lingewaard bieden 40 weken per jaar peuterwerk aan. Alle peuters met een VVE-indicatie hebben recht op 16 uur aanbod per week, verdeeld over 4 dagen van 4 uur. Alle andere peuters komen 2 dagdelen van 4 uur.

De dagdelen waarop wij peuterwerk aanbieden, verschillen per locatie. Je leest hier meer over op de pagina van jouw locatie.

De locaties zijn gesloten in de schoolvakanties van Regio Zuid. Hierbij gaan wij uit van 2 weken meivakantie.

Wat neem je mee?
Wij zorgen voor fruit, drinken en luiers zolang dit nodig is. Zo heb jij je handen vrij om de favoriete knuffel van jouw kind mee te brengen. Oh, en neem vooral een setje schone kleren mee. Liefst niet de beste outfits, want wij gaan op ontdekking!

Weten wat peuterwerk kost?
Bekijk onze Tarieven voor peuterwerk.

Handige informatie: 

Kinderopvangtoeslag

Tot snel?

Leuk dat je ons gevonden hebt! Je bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op een locatie. Wil je eerst berekenen wat onze kinderopvang kost? Bekijk onze producten en tarieven of bereken het snel met onze rekentool! Voor persoonlijk advies bel je met 026 - 445 71 57.