Karbonkel.

Arnhem Zuid

In Arnhem Zuid in de Parcivalschool vind je Skar Karbonkel (voorheen SPA Karbonkel Zuid) Wij bieden peuters tussen de 2 en 4 jaar en kinderen tussen 4 en 13 jaar na schooltijd een fijne plek om te spelen. Een plek waar ze andere kinderen kunnen ontmoeten en waar ze zich in vrijheid mogen ontwikkelen. De peutergroep heeft een eigen ruimte in de school en de bso heeft een fijne plek in de hal. Buiten is er een prachtige speelplaats met een 'bosje' waar de kinderen heerlijk kunnen spelen. 

Alle kinderen zijn welkom.
Het is fijn als de overgang van thuis naar de Karbonkel zo soepel mogelijk verloopt. Daarom proberen we een fijne, gezellige en huiselijke sfeer te creëren waar kinderen (én ouders) zich meteen thuis voelen. De antroposofie vormt de basis voor onze werkwijze, maar is niet star of dogmatisch. Alle kinderen zijn welkom!   

De Peuter.
De peuter zet zijn of haar eerste stapjes naar bewustwording van zichzelf en naar zijn of haar relatie met de buitenwereld. Het kind gaat 'ik' zeggen en is langzamerhand in staat om relaties aan te gaan met andere kinderen. Wij bieden de kinderen een ruime oefensituatie in een veilige en rustige omgeving met veel ritme en regelmaat maar ook de nodige afwisseling. 

Het schoolkind.
Ieder kind is anders en heeft na schooltijd andere behoeftes. Waar de een graag rustig alleen wil spelen, zoekt een ander kind de drukte juist op door samen te spelen. Bij de bso van Skar Karbonkel kan dit allemaal. We geven kinderen de ruimte om zichzelf te zijn . Onze groepsruimte is zo ingericht dat er volop keuze is in activiteiten en open materialen. Buiten spelen stimuleren we altijd. Even de wind door je haren en lekker uitrazen van de drukke schooldag. We moedigen spontane activiteiten die ontstaan vanuit de kinderen altijd aan.


Ritme.

Ritme is heel belangrijk, zo weten de kinderen wat er gaat komen. Dat geeft vertrouwen en veiligheid. Het dagritme is een afwisseling van in- en uitademen, in- en ontspannen. Zo krijgt het kind de tijd om de opgedane ervaringen te verwerken. Het jaarritme beleven de kinderen door het vieren van de Jaarfeesten.


Vrij spel.

Tijdens het vrije spel maken we zo veel mogelijk gebruik van natuurlijke materialen. Dit zijn materialen die de fantasie prikkelen, die opbouwend werken en waaraan de kinderen hun zintuigen kunnen ontwikkelen. Spelen mag in alle vrijheid gebeuren.


Open houding.

"Wie ben jij? Wat kom je doen hier op aarde? Wat kunnen wij doen om je daarbij te helpen?" Onze pedagogisch medewerkers hebben een open houding richting de kinderen. Met deze houding kan het wezen - de individualiteit van het kind - zich laten zien. De kinderen zijn vrij om zichzelf en hun talenten te ontplooien. Er is respect voor de kinderen. We hebben vertrouwen dat ze op hun eigen wijze en in hun eigen tempo een volgende stap in hun ontwikkeling maken. Uiteraard dagen we hen ook uit om nieuwe dingen te proberen, hun grenzen te verleggen en nieuwe gebieden te verwerven.


Reactie van ouders.

Daan (moeder): “Wij hebben nu ons derde kindje op de Karbonkel en zien er tegenop dat ze 4 wordt ... Hier voel je je als kind gezien en geliefd. Een mooi verlengstuk van thuis, en een mooie voorbereiding op school. De warmte en rust die de juffies overbrengen en hun enorme fantasie gun je ieder kind. Alleen al voor de Karbonkel zou je nog een kindje willen!  
 
Kamille (moeder): Gebruik van kinderopvang is vaak omdat het moet, omdat het noodzakelijk is dat het kind verzorgd wordt als de ouders werken. De Karbonkel is er voor het kind, om samen met andere peuters en de juffies plezier te maken, te ontdekken, te spelen en te ontwikkelen. 

Praktische informatie.

maandag 
peuterwerk: 08.15 - 12.00 uur / 12.45 - 16.30 uur 
bso: 14.45 – 18.30 uur 

dinsdag
peuterwerk: 08.15 - 12.00 uur / 12.45 - 16.30 uur 
bso: 14.45 – 18.30 uur 

woensdag
peuterwerk: 08.15 - 12.00 uur 
bso: gesloten

donderdag
peuterwerk: 08.15 - 12.00 uur / 12.45 - 16.30 uur 
bso: 14.45 – 18.30 uur 

vrijdag
peuterwerk: 08.15 - 12.00 uur 
bso: gesloten

Wij bieden (VE) peuterwerk voor kinderen van 2 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang (bso) voor kinderen van 4 tot 13 jaar.

We werken samen met de Parcivalschool, een vrije basisschool in Arnhem-Zuid. Op de bso bieden we alleen opvang aan voor kinderen van de Parcivalschool. 

Bij peuterwerk werken we naast de Parcivalschool ook samen met andere basisscholen.

Selene Bergers
Locatiemanager
06 - 27 31 79 19
s.bergers@skar.nl

 

Ons adres
Zwanebloemlaan 4
6832 HG Arnhem
06-13096676 (locatie)
karbonkelzuid@skar.nl

LRK-nummer: 129765077

Plan route

Rondleiding aanvragen

Klantadviseur
Daniëlle Kapitany 
d.kapitany@skar.nl
026 - 35 22 912
ma en do tot 14.00 uur, di en wo tot 17.00 uur  

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Skar.