Bosrijk.

Arnhem - Alteveer

In Arnhem Alteveer ligt de locatie Bosrijk. De naam zegt het al, je vindt ons in een bosrijke omgeving in basisschool de Zyp. Buitenschoolse opvang Bosrijk is er voor kinderen van 4 tot 13 jaar die naar school gaan bij de Zyp of de Klaproos. Er is altijd wel iets te beleven en dat is fijn als je na school je vrije tijd wilt invullen.

 

Ons thema is natuur.
Het is een unieke locatie gericht op het thema natuur. Zowel binnen als buiten. Onze groepsruimte is ingericht als gezellige huiskamer. Lekker even 'thuis' komen na school. In het speellokaal kunnen kinderen zich sportief of creatief uitleven.

 

Een echte boomhut. 
De uitdagende buitenruimte van de school biedt jouw kind iedere dag de mogelijkheid om op onderzoek te gaan. Tussen de bomen vind je schommels en klimtoestellen. De boomhut maakt het natuurgevoel écht compleet. Wij laten de kinderen bij Bosrijk zelf ontdekken. Wij volgen hen tijdens hun reis.

 

Spinnen zijn helemaal niet eng.
Omgaan met factoren waar je zelf geen invloed op hebt. Hoe doe je dat? Jouw kind leert hier positief mee om te gaan en te genieten van kleine alledaagse dingen. Regen is met laarzen aan niet vervelend, tegen kou kunnen we ons kleden en spinnen zijn helemaal niet eng! 

Praktische informatie.

Vanaf 6 september starten we in basisschool de Zyp met peuterwerk Het Muizenbos. De opvang zal zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

We bieden dit aan in één pakket van vier dagdelen à 14 uur.

Onze openingstijden zijn:

maandag
7.00 tot 8.30 uur
eindtijd school tot 18.30 uur
dinsdag
7.00 tot 8.30 uur
eindtijd school tot 18.30 uur
woensdag
gesloten
donderdag
7.00 tot 8.30 uur
eindtijd school tot 18.30 uur
vrijdag
7.00 tot 8.30 uur
eindtijd school tot 18.30 uur (in samenwerking met bso Wolvenbende)

 

Op maandag, dinsdag en donderdag bieden wij voorschoolse opvang van 7.00 tot 8.30 uur voor kinderen van de Zyp, de Klaproos en bso Wolvenbende.

Tijdens de vakanties en op vrijdag wordt er altijd samengewerkt met bso Wolvenbende. Over het algemeen worden de kinderen dan opgevangen op locatie Wolvenbende.

We hebben drie groepen genaamd Bosreuzen, Coolkidz en Powerbos, zodat we nog beter kunnen inspelen op de leeftijd en de behoeften van de kinderen.

Bosreuzen is een groep bestaand uit maximaal 20 kinderen, speciaal gericht op het jongere schoolkind in de leeftijd van 4-7/8 jaar.

Powerbos is een groep bestaand uit maximaal 24 kinderen in de leeftijd van 7/8-13 jaar.

Coolkidz is een groep van maximaal 10 kinderen in de leeftijd van 7-13 jaar.

 

Bso Bosrijk zit in de Zyp, een basisschool in Arnhem Noord. Het ligt in een prachtige ‘bosrijke’ omgeving. En is gekoppeld aan basisscholen de zYp en de Klaproos.

Pedagogisch werkplan >

Pedagogisch kompas.
De belangrijkste vraag die we ons steeds zouden mogen stellen, is: Doen we het goed, ook in de ogen van de kinderen? En wanneer weet je dat je het goed doet?
Goed kijken naar kinderen maakt dat je het eigenlijk direct al weet. Als welbevinden én betrokkenheid van kinderen hoog zijn, dan weet je dat kinderen zich ontwikkelen.
Dus daar gaan we ons op focussen. Met dit Pedagogisch Kompas willen we richting en inspiratie geven, voor de komende jaren.
Gaan we dan weer iets nieuws doen? Welnee, vanuit ons hart werken we allang zo. We gaan terug naar de kern van ons vak.
En ja, ook wel. We gaan op allerlei lagen kijken wat nodig is om dit nog beter te kunnen realiseren. We willen samen opvoeden, in een rijke, uitdagende omgeving, met ruimte voor initiatief, altijd in dialoog.

Welbevinden en betrokkenheid maken ’t verschil, en zonder jullie lukt dat niet!

Kitty Veenhuizen
Teamleider

 

Ons adres
Peter van Anrooylaan 3
6815 GT Arnhem
06 - 48 59 07 14
bosrijk@skar.nl

LRK: 472352714

Plan route

Rondleiding aanvragen

Klantadviseur
Véronique Schipperheyn
026 - 352 29 32
(ma (o), di, wo, do)
v.schipperheyn@skar.nl

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Skar.