Kleine Paulus.

Arnhem

Bij de St. Paulusschool in 't Arnhemse Broek, vind je Skar Kleine Paulus. Een kleine vestiging voor peuterwerk. Samen met de St. Paulusschool zorgen we ervoor dat kinderen goed voorbereid kunnen doorstromen naar de basisschool. We werken ook graag samen met onze collega's van De Kleine Hugo.

De overstap naar school is straks zó gemaakt.
We stemmen onze thema's, activiteiten, het dagritme en de manier van werken af op de 0-groep van de school. Door deze samenwerking kennen de peuters de juf en de werkwijze op school al. Ook bieden we zo meer uitdaging aan peuters die dat nodig hebben in de laatste maanden voordat ze 4 jaar worden. De overstap naar de basisschool is voor je peuter straks zó gemaakt.

Binnen en buiten spelen.
Bouwen in de bouwhoek of spelen in de huishoek? Een puzzel maken of een spelletje doen in de puzzel- en spelletjeshoek? Of rustig lezen in de leeshoek? In onze groepsruimte in de school is genoeg spelmateriaal voor de kinderen. Ze vervelen zich dan ook geen moment! Ook buitenspelen doen we graag. We hebben een eigen buitenruimte, maar we spelen ook graag samen met de kleuters op het schoolplein!

Leuke activiteiten in de vakantieweken!
Is de school in de vakantie gesloten? Ook dan is er opvang*. Samen met de Kleine Hugo bieden we de kinderen allerlei leuke en verrassende activiteiten. Zijn er op sommige vakantiedagen wat minder kinderen? Soms voegen we dan beide vestigingen samen, bijvoorbeeld voor een activiteit. De kinderen kunnen dan kennismaken met andere ruimtes en materialen. Of genieten van een voorstelling van goochelaar Joost!

*We zijn niet elke vakantie open. Kijk voor meer informatie bij 'Openingstijden'.

Praktische informatie.

maandag
08.15 tot 12.00 uur

dinsdag
8.15 tot 12.00 uur

woensdag
8.15 tot 12.00 uur

donderdag
8.15 tot 12.00 uur

vrijdag
Gesloten

Kinderen worden op onze vestiging geplaatst op eigen initiatief of op doorverwijzing van het consultatiebureau. Kinderen met een VVE-indicatie maken sinds 1 januari 2023 gemiddeld 15 uur per week gebruik van de opvang. Dit betekent een aanbod van 43 weken voor ten minste vier dagdelen van 3,75 uur. 

Peuterwerk in vakanties
In 2024 wordt in Arnhem géén peuterwerk aangeboden in week 1 (kerst), week 7 (voorjaar), week 18 (mei), week 29, 30, 31, 32 (zomer), week 43 (herfst) en week 52 (kerst).

Wij bieden opvang aan een groep van maximaal 8 peuters in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Samenwerking met school 
Wij werken samen met de Paulusschool, ofwel basisschool St. Paulus.

Samenwerking met Skar-vestiging
Kleine Paulus werkt samen met De Kleine Hugo.

In de zomervakantieweken worden de groepen van de kleine Hugo en de kleine Paulus, waar nodig, samengevoegd. Dit is alleen als de kindaantallen dusdanig laag zijn dat het om een zeer beperkt aantal kinderen gaat. Ons streven is om ieder kind zoveel als mogelijk op zijn eigen groep op te vangen.

Samenwerking in het gebouw en in de wijk
We werken samen met De Speelmorgen.  Dit is een gezellige speelplek voor ouders en kinderen tussen de 10 maanden en 2 jaar oud. Wij laten je graag De Speelmorgen zien. En we vertellen je dan meteen hoe je kind de overgang van De Speelmorgen naar het peuterwerk kan maken. Daarnaast laten we de ouders van de oudste peuters graag kennismaken met het kinderwerk van Rijnstad. Kinderen mogen hier vanaf 4 jaar aan deelnemen.  

In Wijkcentrum Symfonie worden ook gezamenlijke activiteiten voor ouders aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan koffie-ochtenden, waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen.  

Jacintha Immen
Vestigingsmanager

 

Ons adres
Valckenierstraat 5
6828 RM Arnhem
06 - 82 64 14 06
kleinepaulus@skar.nl

LRK: 223749369

Plan route

Rondleiding aanvragen

Klantadviseur
Petra Manders - Gerets
(ma, wo, do)
p.gerets@skar.nl

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Skar.