Bosrijk.

Arnhem - Alteveer

In Arnhem Alteveer ligt de vestiging Bosrijk. De naam zegt het al, je vindt ons in een bosrijke omgeving in basisschool de Zyp. Het Bosrijk is er voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Wij bieden peuterwerk en buitenschoolse opvang.  Er is bij ons altijd wel iets te beleven! 

 

Ons thema is natuur.
Het is een unieke vestiging gericht op het thema natuur. Zowel binnen als buiten. De groepsruimtes stralen een warme en huiselijke sfeer uit zodat kinderen zich welkom en veilig voelen. Lekker even 'thuis' komen na school. In het speellokaal kunnen kinderen zich sportief en/of creatief uitleven.

 

Een echte boomhut. 
De uitdagende buitenruimte van de school biedt jouw kind iedere dag de mogelijkheid om op onderzoek te gaan. Tussen de bomen vind je schommels en klimtoestellen. De boomhut maakt het natuurgevoel écht compleet. Wij laten de kinderen bij Bosrijk zelf ontdekken. Wij volgen hen tijdens hun reis.

 

Spinnen zijn helemaal niet eng.
Omgaan met factoren waar je zelf geen invloed op hebt. Hoe doe je dat? Jouw kind leert hier positief mee om te gaan en te genieten van kleine alledaagse dingen. Regen is met laarzen aan niet vervelend, tegen kou kunnen we ons kleden en spinnen zijn helemaal niet eng!

Praktische informatie.

We bieden voor- en vroegschoolse educatie aan voor peuters op onze groep het Muizenbos. We prikkelen en volgen hun natuurlijke  nieuwsgierigheid, in een leerrijke omgeving met uitdagende activiteiten. Zo is de overstap naar school voor jou en je kind zó gemaakt. 

De opvang is maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 tot 12.15 uur. 

Onze openingstijden zijn:

maandag
peuterwerk 8.30 tot 12.15 uur
bso eindtijd school tot 18.30 uur 

dinsdag
peuterwerk 8.30 tot 12.15 uur
bso eindtijd school tot 18.30 uur

woensdag
peuterwerk 8.30 tot 12.15 uur

donderdag
peuterwerk 8.30 tot 12.15 uur
bso eindtijd school tot 18.30 uur

vrijdag
bso eindtijd school tot 18.30 uur

 

We hebben vijf groepen genaamd; Muizenbos, Bosreuzen, Wolven, Coolkidz en Powerbos. Door deze verdeling in groepen en leeftijden kunnen wij nog beter inspelen op de vraag en behoeftes van onze kinderen. 

Muizenbos is een groep van maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2-4 jaar. Wij bieden voorschoolse educatie voor deze groep. 

Bosreuzen is een groep van maximaal 20 kinderen, speciaal gericht op het jongere schoolkind in de leeftijd van 4-5 jaar.

Wolven is een groep van maximaal 20 kinderen in de leeftijd van 6-7 jaar. 

Powerbos is een groep van maximaal 24 kinderen in de leeftijd van 7/8-13 jaar.

Coolkidz is een groep van maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 7-13 jaar.

 

Bso Bosrijk zit in de Zyp, een basisschool in Arnhem Noord. Het ligt in een prachtige ‘bosrijke’ omgeving. En is gekoppeld aan basisscholen de zYp en de Klaproos.

Pedagogisch werkplan bso >
Pedagogisch werkplan peuterwerk >

Pedagogisch kompas.
De belangrijkste vraag die we ons steeds zouden mogen stellen, is: Doen we het goed, ook in de ogen van de kinderen? En wanneer weet je dat je het goed doet?
Goed kijken naar kinderen maakt dat je het eigenlijk direct al weet. Als welbevinden én betrokkenheid van kinderen hoog zijn, dan weet je dat kinderen zich ontwikkelen.
Dus daar gaan we ons op focussen. Met dit Pedagogisch Kompas willen we richting en inspiratie geven, voor de komende jaren.
Gaan we dan weer iets nieuws doen? Welnee, vanuit ons hart werken we allang zo. We gaan terug naar de kern van ons vak.
En ja, ook wel. We gaan op allerlei lagen kijken wat nodig is om dit nog beter te kunnen realiseren. We willen samen opvoeden, in een rijke, uitdagende omgeving, met ruimte voor initiatief, altijd in dialoog.

Welbevinden en betrokkenheid maken ’t verschil, en zonder jullie lukt dat niet!

Léonie Krul
Vestigingsmanager

 

Ons adres
Peter van Anrooylaan 3
6815 GT Arnhem
06 - 48 59 07 14
bosrijk@skar.nl

Groep Wolven
Eduard van Beinumlaan 28
6815 GD Arnhem

LRK: 472352714
LRK Wolven: [volgt later]

Plan route

Rondleiding aanvragen

Klantadviseur
Véronique Schipperheyn
026 - 352 29 32
(ma, di, wo, do)
v.schipperheyn@skar.nl

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Skar.