Ontmoet.

Cultuur, elkaar ontmoeten en de maatschappij staan centraal binnen het domein Ontmoet. Iedereen is uniek en iedereen –ieder kind - mag zichzelf zijn. Door te ontmoeten leer je andere mensen kennen en kun je van elkaar leren. De wereld bestaat uit allerlei volkeren en samen zijn we verantwoordelijk voor de wereld. We zullen over elkaars grenzen heen moeten kijken en met elkaar oplossingen zien te vinden. Dat kan alleen als er respect en begrip voor elkaar is. En dat begint door je te verdiepen in elkaar en in elkaars cultuur.

De beleveniswereld van een kind.
Jonge kinderen hebben een kleine belevingswereld. Het draait bij hen vooral om jij en ik, ik en mijn familie, de mensen direct om mij heen. Wat is hetzelfde, wat is er anders? Hoe mag ik mezelf zijn

Bij kinderen vanaf 6 jaar wordt de belevingswereld groter. Hoe groter je letterlijk wordt, hoe meer we vanuit andere invalshoeken met het domein Ontmoet aan de slag gaan. We zoomen steeds meer in op diversiteit en verschillende culturen, omdat je daar pas voor open staat wanneer de wereld om je heen wat groter wordt.

Klaar voor de toekomst.
Wij zetten ons in voor kinderen. Met onze diensten verrijken en faciliteren we hun ontwikkeling. Zodat zij kunnen opgroeien tot zelfstandige, sociale en bekwame volwassenen die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving van nu en de toekomst. We stimuleren dat kinderen – passend bij hun leeftijd – hun mening vormen en nadenken over hoe de wereld in elkaar zit. Door te kijken naar de wereld om je heen, weet je beter wie je zelf bent en wat jouw plekje op de wereld is. Door het domein Ontmoet komen kinderen bij ons in aanraking met verschillende culturen, we leren ze hoe de wereld eruit ziet zodat het hen uiteindelijk (later, als ze groot zijn) helpt in de ontwikkeling als volwassen persoon.

KO_524520_Iconen_activiteiten_def_Ontmoet-2.png