Beleef.

Buitenspelen, het is voor kinderen een uitgelezen kans om de omgeving te verkennen en avonturen te beleven. Samen ontdekken, rennen door de bossen of vies worden in de modder. Elk avontuur leidt tot een nieuwe ontdekking. En elke ontdekking leidt tot een stukje bewustwording: van de omgeving, het milieu en de wereld om hen heen. Met het domein Beleef stimuleren we de natuurlijke nieuwsgierigheid van ieder kind, zodat die een positieve bijdrage kan leveren aan de toekomstige samenleving.  

Hup de natuur in
Bij Skar vinden we het belangrijk dat de kinderen van nu zich steeds meer bewust zijn van hun omgeving. Want, hoe belangrijk zijn de bijen voor het leven op aarde? En hoe kan je ze beschermen? Met onze buitenactiviteiten dagen we kinderen uit om bewust naar de wereld te kijken. Met als doel, meer liefde en respect ontwikkelen voor de natuur en hun eigen leefomgeving. Daarnaast krijgen ze buiten alle vrijheid om te bewegen, en actief en gezond te blijven. Een win-winsituatie voor ons allemaal, dus.

Van ontdektuin tot trash-walk
Wat ruik je? Wat voel je? Wat hoor je? Van het uitblazen van paardenbloemen tot aan het bouwen van hutten met takken en bladeren. Ons programma legt de nadruk op het belang van het actief verkennen en ervaren van de wereld. De beleving staat hierbij centraal. Daarnaast kijken we ook naar het thema duurzaamheid.  
Zwerfafvalbingo en opruimacties: we leren kinderen op een leuke manier wat duurzaamheid betekent, en hoe ze voor onze planeet kunnen zorgen. Wij geven het goede voorbeeld, zodat onze kinderen opgroeien tot bewuste en betrokken individuen.

Klaar voor de toekomst
Wij zetten ons in voor kinderen. Met onze diensten en ons activiteitenaanbod verrijken en faciliteren we hun ontwikkeling. Zodat zij kunnen opgroeien tot zelfstandige, sociale en bekwame volwassenen, die een positieve bijdrage leveren aan de samenleving van nu en de toekomst. Met het domein Beleef stimuleren we de sociale en motorische vaardigheden van de kinderen. En helpen we ze nadenken over de toekomst van onze planeet. Met Beleef zijn ze klaar voor de toekomst.

KO_524520_Iconen_activiteiten_def_Tekengebied-1.png