Kinderopvangtoeslag.

Kinderopvangtoeslag is een bijdrage in de kosten voor kinderopvang. Wanneer je een contract met ons hebt of afsluit, kun je deze toeslag aanvragen op de website van de Belastingdienst.

 

Heb jij recht op kinderopvangtoeslag?
Om kinderopvangtoeslag te ontvangen, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo moet je bijvoorbeeld werken, studeren of in een traject zitten om werk te vinden. Lees alle voorwaarden van de Belastingdienst.

Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, ontvang je kinderopvangtoeslag als vergoeding voor de kinderopvangkosten en betaal je zelf een deel bij. Hoe lager het inkomen, hoe meer toeslag. Dit kan oplopen tot ruim 90 procent.

Deze vergoeding ontvang je altijd op je eigen bankrekening vanuit de Belastingdienst. Zij maken dit nooit rechtstreeks naar ons over.

Bereken jouw netto kosten per maand met onze rekentool.

Belangenvereniging van Ouder in de Kinderopvang.
BOinK, de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang heeft enkele hulpmiddelen ontwikkeld voor ouders die uitleg geven over kinderopvangtoeslag. Deze vind je hieronder bij praktische informatie.

Heb je hulp nodig bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag? Bel dan met de Belastingtelefoon op 0800 – 0543. Je kunt via dit nummer ook een afspraak maken met een van de adviseurs van de Belastingdienst Toeslagen.

Praktische informatie.

Download hier de BOinK App.

Kom ik in aanmerking voor kinderopvangtoeslag?
Wanneer je onder de Wet Kinderopvang valt, betaalt de overheid mee aan de kinderopvang. Je kunt je persoonlijke bruto en netto kosten eenvoudig uitrekenen via de rekentool op onze website.

Kan de kinderopvangtoeslag rechtstreeks overgemaakt worden naar Skar?
Nee, de kinderopvangtoeslag wordt door de belastingdienst rechtstreeks naar je eigen rekening overgemaakt.

Ik heb een inkomen boven de €123.000. Heb ik recht op kinderopvangtoeslag?
Ja, je hebt recht op kinderopvangtoeslag. Je kunt je bruto en netto kosten eenvoudig uitrekenen via de rekentool op onze website.