KC Oosterbeek.

Oosterbeek

Namens ons team heet ik je kind(eren) van harte welkom. Bij ons is altijd wel iets te beleven. Jouw kind krijgt alle aandacht en begeleiding die het nodig heeft.

Ons team is enthousiast, betrokken en goed opgeleid. Bovendien hebben wij oog voor ieder kind en geven wij ieder kind persoonlijke aandacht. Daarmee leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind, ieder op zijn eigen tempo. 

KC Oosterbeek is gehuisvest op een prachtige locatie midden in het park de Dennenkamp. Wij vormen samen met de Bernulphusschool Kindcentrum Oosterbeek (KCO). We werken nauw samen aan de kindontwikkeling van 0-12 jaar.   

Kindcentrum KC Oosterbeek is door ouders met een gemiddelde van 8,1 beoordeeld! Daar zijn we trots op.

Kinderdagopvang.
Het kinderdagverblijf (KDV) bestaat uit drie groepen in de leeftijd van 0-4 jaar.

- Babygroep 0-2
- Peutergroep 2-4
- Verticale groep  0-4

Wij bieden kinderen graag de ruimte en begeleiding om kinderen op hun eigen manier en tempo de wereld te laten ontdekken. Peuters mogen onder begeleiding spelen op het speel-leerplein van het Kindcentrum.

Onze medewerkers worden doorlopend bijgeschoold. Zo zijn de beroepskrachten VVE-gecertificeerd en hebben ze de training "Focus op baby's" gevolgd. We begeleiden peuters voor een goede start op de basisschool. Samen met de mentor van jouw kind kijken we naar de ontwikkeling van jouw zoon of dochter.

Een keer per jaar wordt een logopedie screening gehouden onder alle peuters, door de logopediste van het Landelijk Logopedie Bedrijf.

Peuterwerk.
Het peuterwerk (voormalig peuterspeelzaal, PW) richt zich specifiek op een speelse manier op de voorbereiding van de basisschool. Dagelijks spelen en leren de peuters samen met de kleuters op het speel-leerplein. De peuters bevinden zich al wat meer tussen de “grotere” kinderen en maken kennis met de omgeving en de leerkrachten. Zo is de stap naar het schoolse leven makkelijk en vooral ook leuker!

U kunt peuterwerk afnemen voor minimaal twee ochtenden van 3 uur: van 08:30 tot 11:30 uur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor peuterwerk? Neem dan contact op met onze afdeling klantadvies.

Bso. 
We zijn er voor een goed gesprek. Of voor het zetten van een kopje thee terwijl jouw kind een goed boek leest, een spelletje speelt of huiswerk maakt. Kinderen willen hier het liefst de hele middag buiten spelen. De groene omgeving biedt daar ook alle ruimte voor. Daarnaast bieden we veel leuke activiteiten aan en zorgen we ervoor dat de kinderen naar hun eigen vereniging kunnen zoals judo, dansen, turnen en muziek. 

In de vakanties zijn er leuke uitstapjes, zo gaan we naar de bioscoop, genieten we van een goochelaarsvoorstelling, een museumbezoek of volgen we een workshop bij een andere bso-locatie. 

Er zijn vier basisgroepen die zijn ingedeeld op leeftijd, met een open-deuren-beleid. Uw kind strart in hun eigen groep met hun mentor en kunnen daarna kiezen voor activiteiten. Deze activiteiten kunnen ook buiten hun eigen groep plaatsvinden. De groepen zijn ingedeeld in de volgende leeftijden:

- Tijgers 4-5 jaar
- Panters 5-6-7 jaar
- Beestenboel 7-8 jaar
- Vlinders 8+ 

De BSO is gevestigd in de school. Dit zorgt niet alleen voor een veilig en vertrouwd gevoel bij de kinderen, ze zijn ook met een paar passen bij de BSO. De kleuters worden door de pedagogisch medewerkers opgehaald uit de klas. Er is nauw contact met de leerkrachten en de intern begeleider van school.


Voordelen voor ouder en kind.
- De locatie ligt in een bosrijke omgeving met veel speelmogelijkheden.
- Kinderopvang, peuterwerk, basisonderwijs, voorschoolse opvang en buitenschoolse opvang zijn allen gevestigd in één gebouw. Dit zorgt voor een doorgaande leerlijn in ons kindcentrum.
- Vaste gezichten op elke groep, dus vertrouwd voor de kinderen en ouders. 
- De thema’s zijn hetzelfde als de thema’s van school.
- De school en kinderopvang gebruiken hetzelfde kindvolgsysteem.
- De buitenschoolse opvang werkt nauw samen met sportclubs en muziekverenigingen.
- Kinderraad: kinderen denken mee en hebben inspraak in de beslissingen die worden gemaakt over het kindcentrum.
- Elke maand is er een nieuwe activiteiten- en/of vakantieplanning met diverse uitstapjes en workshops.
- Peuters gaan elke woensdag naar de bibliotheek.
- Een zeer actieve oudercommissie. 
- Enthousiast team van ervaren pedagogisch medewerkers. 

 

Kom een kijkje nemen    Bereken jouw kosten: KDV/BSO
 Bereken jouw kosten: PW

Of schrijf jouw kind direct in >

Meer over deze locatie:

Deze vestiging heeft een oudercommissie. U wordt geïnformeerd via deze vestigingspagina en het informatiebord op de vestiging.

Contact: oc.grotebeer.onshonk@gmail.com

Adres

Pastoor Bruggemanlaan 10A
6861 GR Oosterbeek

026 - 334 29 35 (dagopvang)
06-11913933 (calamiteiten)
06-11019030 (Vlinders)
06-11167838 (Tijgers en Beestenboel)

KCoosterbeek-kdv@skar.nl

LRK: 174538686 (dagopvang)
LRK: 143263705 (bso)

Openingstijden

maandag 07:30 tot 18:30
dinsdag 07:30 tot 18:30
woensdag 07:30 tot 18:30
donderdag 07:30 tot 18:30
vrijdag 07:30 tot 18:30

Contactpersoon

Nena-Gieling.jpg

Nena Gieling
Locatiemanager