Vakantieopvang.

Vakantie zou geen vakantie zijn zonder extra veel superleuke activiteiten. Wanneer je opvang bij ons afneemt, is dit standaard ook voor de vakantieperiode. Je kunt er ook voor kiezen alléén in de vakanties opvang af te nemen.

 

Iedere dag iets leuks.
Tijdens vakanties is er voor schoolgaande kinderen een speciaal vakantieprogramma met uitgebreide activiteiten binnen en buiten de locatie. Naast superleuke activiteiten per locatie, bieden we ook een aantal grote activiteiten voor meerdere locaties tegelijk. En omdat het voor iedereen leuk moet blijven, betaal je voor dit alles uiteraard niets extra.


Wanneer?
Tijdens de vakantieweken zijn kinderen de hele dag welkom. We vragen je wel jouw kind voor 09.00 uur te brengen. Omdat het vakantie is, gaan we immers vaker een leuk uitstapje maken of is er een externe professional (bijvoorbeeld een goochelaar) die een programma verzorgt. En dat wil jouw kind natuurlijk niet missen!

Ieder jaar stelt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de vakantieweken voor het schooljaar vast. Wij gebruiken dit als basis voor de vakantieopvang. Skar valt onder regio Zuid, maar scholen kunnen afwijken met vakanties. Locaties anticiperen zoveel mogelijk op de vakanties in jouw gebied.


Wat neem je mee?
Wij gunnen je vooral tijdens vakantie iets meer rust in de ochtend. Geen broodsmeren en appels schillen dus; wij zorgen voor fruit, lunch, een gezonde snack en drinken. En vakantie zou al  helemaal geen vakantie zijn zonder extra veel superleuke activiteiten. Laat ze dus vooral niet hun beste kleren aantrekken en geef een schoon setje mee. Houd verder rekening met zonnebrand of juist een regenponcho en in elk geval met een waterval van verhalen zodra ze thuis zijn!

Vakantietegoed inkopen.

 • Om gebruik te maken van onze vakantieopvang, koop je een door jouw gewenst aantal uren aan vakantietegoed in.
 • We adviseren je om vakantietegoeden aan het begin van het jaar inkopen. Wij verspreiden de kosten dan over de maanden. En dat is handig voor het aanvragen van kinderopvangtoeslag, want zo hoef je niet iedere vakantieperiode een ander aantal uren op te geven bij de Belastingdienst.
 • Mocht je meer vakantieopvang nodig hebben, dan kun je altijd tegoed bijkopen.

Vakantietegoed inzetten.

 • Wanneer je vakantieopvang wilt gebruiken, dien je dit vóór de betreffende vakantieperiode door te geven via het ouderportaal. Je ontvangt dan van ons een e-mail met meer informatie.
 • Hoe eerder je de gewenste dagen doorgeeft, hoe beter wij je van dienst kunnen zijn.
 • Wij kunnen garantie voor een plaats aanbieden wanneer je tenminste zes weken voorafgaand aan een vakantie doorgeeft welke dagen je wenst in te plannen. Indien je de planning later doorgeeft of later vakantietegoed inkoopt, bieden we opvang aan op basis van beschikbaarheid.
 • Je kunt alleen hele dagen vakantieopvang afnemen. Halve dagen zijn niet mogelijk, omdat we veel leuke activiteiten ondernemen en regelmatig hele dagen weg zijn. En daarvan wil jouw kind echt niets missen!
 • De vakantieopvang kan maximaal vijf hele dagen per week worden afgenomen.
 • Het ruilen van vakantiedagen verloopt conform de spelregels van onze ruilservice.

Geldigheid van vakantietegoed.

 • Jouw vakantietegoed is alleen geldig in schoolvakanties. Voor het bepalen van de schoolvakanties, gebruiken wij de vakantieweken die jaarlijks door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn worden vastgesteld. Uitzonderingen zijn in overleg met jou mogelijk, wanneer school andere vakantieweken hanteert.
 • Het vakantietegoed is geldig binnen een kalenderjaar (1 januari tot en met 31 december). Niet opgenomen vakantietegoeden vervallen na 31 december.
 • Vakantieopvang is niet locatie gebonden. Je kunt wel jouw voorkeur aangeven voor locaties of activiteiten.

In de praktijk.

 • Onze locaties zijn open van 07.30 tot 18.30 uur.
 • Jouw kind dient voor 09.00 uur binnen te zijn, zodat we ons programma met gave activiteiten op tijd kunnen starten. 
 • Een vakantiedag is altijd inclusief fruit, lunch, sap en een gezonde snack.
 • De activiteiten en uitstapjes (incl. eventueel vervoer) zijn ook bij het tarief inbegrepen.
 • Soms hebben we een meerdaags programma. Wanneer je een dag opvang afneemt, kan het dus zijn dat jouw kind een deel van zo’n programma mist. Dat is jammer, maar ook van die ene dag maken we een fantastisch feestje!
 • Het vakantieprogramma van de locatie is te vinden via de locatiepagina.

Tot snel?

Leuk dat je ons gevonden hebt! Je bent van harte welkom om de sfeer te komen proeven op een locatie. Wil je eerst berekenen wat onze kinderopvang kost? Bekijk onze producten en tarieven of bereken het snel met onze rekentool! Voor persoonlijk advies bel je met 026 - 445 71 57.