3 februari 2020

Combinatiegroep peuters en kleuters van start in Huissen.

Combinatiegroep peuters en kleuters van start in Huissen.
Nieuwe groep verkleint stap naar de basisschool.
Categorie: Nieuws

IKC De Abacus start in februari met een pilot waarbij de oudste peuters en de jongste kleuters samen in een combinatiegroep geplaatst worden. Basisschool De Abacus (onderwijs) en Skar (dagopvang, peuterwerk en bso) constateerden dat de overgang van peuter naar kleuter voor veel jonge kinderen een grote stap is. Zij willen de jonge kinderen de mogelijkheid bieden om meer spelenderwijs en in een kleinere groep kennis te maken met de schoolse structuur. Basisschool de Abacus en Skar, beide initiatiefnemers van de pilot, werken al sinds 2014 integraal samen in het Kindcentrum in Huissen.

De kinderen blijven een jaar in dezelfde groep en stromen pas met 4 jaar en 6 maanden door naar een groep met grotere kleuters, wat rust geeft aan het individuele kind en de groep. Ook is het leeftijdsverschil tussen peuters en kleuters maximaal een jaar.

Basisschool De Abacus en Skar willen de overgang van peutergroep naar de basisschool vloeiender maken door tijdens de pilot toe te werken naar één didactische en pedagogische visie. 

De eerste combinatiegroep in de regio gaat van start onder de naam Stokstaartjes.

Terug naar overzicht