Kersentuin.

Elst

Midden in de prachtige Overbetuwe ligt onze vestiging Kersentuin. Je vindt ons in de gelijknamige Brede School in Elst. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind op een fijne manier kan opgroeien. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en wij dagen ze uit om te ontdekken wat ze leuk vinden, op hun eigen moment en op hun eigen wijze. Bij ons voelen kinderen zich thuis.

 

Dagopvang.
Onze dagopvang kenmerkt zich door huiselijke gezelligheid. In onze Kersentuin komen kinderen tot bloei. Jonge kinderen hebben alle mogelijkheden om op ontdekking te gaan. In de mooie tuin, opgedeeld naar leeftijd, hebben we voor baby's de babytuin en kunnen peuters zich uitleven in de modderkeuken. Uitdaging die bij hun leeftijd past. Op een verticale groep leren de oudere kinderen rekening te houden met de jongere kinderen en andersom leren jonge kinderen van oudere kinderen. Er worden diverse activiteiten aangeboden die voor alle leeftijden zijn. De oudere kinderen kunnen op bepaalde momenten van de dag activiteitengericht spelen met de kinderen van Dreumesland.

Peuterwerk.
Dreumesland bevindt zich in het gebouw van Brede school de Kersentuin. Samen met de bso delen we een groepsruimte die is ingedeeld in gezellige speelhoeken. Er is een groot gevarieerd aanbod van spelmateriaal waarin ze kunnen leren en ontwikkelen. Peuters zijn van nature nieuwsgierig en willen graag ontdekken. De thema’s en de activiteiten die we doen passen dan ook bij de peuterwereld.

Elke dag spelen we buiten in een omheinde tuin waarin ze worden uitgedaagd om ontdekkend te spelen en lekker te bewegen. In de gymzaal worden er ook beweegactiviteiten aangeboden zoals gym, dans en yoga. We werken nauw samen met de basisschool ’t Startblok. Leerlingen van de bovenbouw komen de peuters voorlezen en de oudste peuters die bijna naar school gaan maken al kennis met hun nieuwe klas, zodat de overstap niet zo groot is. Dagelijks werken we met een vast dagritme met behulp van dagritme kaarten en de bijbehorende gebaren. Voor peuters geeft dat structuur en veiligheid. We zijn een vestiging met Voorschoolse Educatie (VE), alle activiteiten sluiten aan op de VE methode Startblokken waarmee wij werken. Dit houdt in dat we meer taal- en rekenactiviteiten stimuleren. Willen jullie komen kijken? Maak gerust een afspraak.

Buitenschoolse opvang.
Bij ons op de bso komen kinderen na school en in vakanties een beetje thuis. Niets moet, veel mag. Kinderen mogen zelf beslissen hoe ze hun vrije tijd indelen. We hebben een leuke en gezellige groep met uitdagende hoeken zoals: een huishoek, een bouwhoek, een techniekkamer en een knutselatelier. Ook kunnen de kinderen gebruikmaken van de modderkeuken in onze aangrenzende tuin en spelen we elke middag even buiten op het schoolplein. Wekelijks hebben we een gevarieerd activiteitenaanbod dat aansluit op de behoeften van de kinderen. Denk aan: koken, sporten, knutselen of een gezellige spelletjesmiddag. Bij ons kan het allemaal. Ook tijdens vakanties zijn er veel gevarieerde activiteiten. We maken onder andere uitstapjes naar bijvoorbeeld: het openluchtmuseum, we doen een WhatsApp-speurtocht rondom onze vestiging, we krijgen een circusworkshop bij Thialf in Arnhem, we mogen meedoen aan Glow en nog veel meer leuke en uitdagende activiteiten.

Praktische informatie.

Onze openingstijden zijn:

maandag
7.30 - 18.30 uur

dinsdag
7.30 - 18.30 uur

woensdag
7.30 - 18.30 uur

donderdag
7.30 - 18.30 uur

vrijdag
7.30 - 18.30 uur

Onze vestiging maakt onderdeel uit van Brede school De Kersentuin. We werken samen met basisschool 't Startblok en KluppluZ.

We hebben een verticale groep met maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar en een peuter(werk)groep met maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Onze bso is een fijne plek voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Wij spelen in op de leeftijd en ontwikkeling van jouw kind: van 4 tot 7 jaar en 7+.

Manon Kukupessy
Vestigingsmanager

Ons adres

Morel 28
6662 VH Elst

06 - 51 48 51 45 (dagopvang)
06 - 51 48 51 53 (bso)
06 - 82 44 54 88 (peuterwerk)

kdv-kersentuin@skar.nl
bso-kersentuin@skar.nl
dreumesland@skar.nl (peuterwerk)

LRK: 446178433 (dagopvang)
LRK: 157593253 (bso)

 

Plan route

Rondleiding aanvragen

Charissa van den Aarssen
Klantadviseur
026 - 352 29 75
(ma, di, wo)
c.vandenaarssen@skar.nl

Voor al jouw vragen over kinderopvang bij Skar.