VEELGESTELDE VRAGEN

Hebt u een vraag? Hieronder staan de meest gestelde vragen aan Kinderopvang Skar. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met één van onze klantadviseurs via klantcontact@skar.nl of telefonisch via 0900 - 23 57 527.

RUILEN

Wilt u vanwege vakantie of andere omstandigheden een vaste opvangdag van uw kind ruilen, dan kan dit. Valt uw vaste opvangdag op een nationale feestdag, dan kunt u deze ook op een ander moment inzetten. Deze ruilpunten hebben een geldigheid van een jaar. Ruilpunten die ontstaan doordat u uw kind op een vaste dag afmeldt, hebben een geldigheid van 3 maanden. Flexibele opvang, incidentele opvang, peuterwerk en op-plusuren komen hiervoor niet in aanmerken Meer over onze ruilservice leest u op de pagina Flexibel ruilen.

INSCHRIJVEN EN OPZEGGEN

Op de pagina Inschrijven vindt u de verschillende inschrijfformulieren. Heeft u een vraag hierover? De afdeling Klantadvies is bereikbaar op 0900 - 23 57 527 en staat u graag te woord.

Opzeggen doet u schriftelijk: per brief of e-mail naar klantcontact@skar.nl. De opzegtermijn is 1 maand. Opzeggen kan per iedere gewenste datum. 

ALGEMEEN

Wij voeren geen eigen beleid op het wel/niet toelaten van niet gevaccineerde kinderen, maar volgen altijd het beleid van het
Rijks­in­sti­tuut voor Volks­ge­zond­heid en Milieu (RIVM). Wanneer hier wijzigingen in plaatsvinden zal dit op de voorgeschreven wijze door ons worden uitgevoerd.

Op onze locaties wordt bij de intake van nieuwe kinderen geïnformeerd of het kind mee doet met het Rijksvaccinatieprogramma. Op deze manier kunnen we ouders, die er actief naar vragen, informeren over het aantal (geen namen) niet gevaccineerde kinderen op de locatie dat bij ons bekend is. Zo bieden we ouders inzicht waarmee zij bewust keuzes kunnen maken. 

Om altijd op de hoogte te zijn van de laatste richtlijnen en handelswijzen bij specifieke ziekten, gebruiken wij de KIDDI-app van het RIVM. Zo hanteren we altijd de meest actuele informatie. De KIDDI-app bevat informatie over infectieziekten en hygiënerichtlijnen voor kindercentra, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvangorganisaties. Deze informatie is gebaseerd op de richtlijn voor kindercentra van het Landelijk Centrum voor Hygiëne en Veiligheid (LCHV), onderdeel van het RIVM.