IKC 't Holthuus.

Huissen

Namens ons team heet ik je kind(eren) van harte welkom. Bij ons is altijd wel iets te beleven. Jouw kind krijgt alle aandacht en begeleiding die het nodig heeft.

Ons team is enthousiast, betrokken en goed opgeleid. Bovendien hebben wij oog voor ieder kind en geven wij ieder kind persoonlijke aandacht. Daarmee leveren wij een bijdrage aan de ontwikkeling van het kind, ieder op zijn eigen tempo.

 

Dagopvang.
Groepsindeling:
- Bonte Vossen (0-2 jaar)
- Veldmuizen (1-3 jaar)
- Bosuilen (2-4 jaar)

Op de dagopvang heerst een warme sfeer, waar ieder kind zichzelf mag zijn. We gaan uit van wie de kinderen zijn, van hun behoeften en talenten. We volgen de sporen van een kind en bewegen mee. Een huiselijk gevoel is de rode draad binnen onze dagopvang. Natuurlijke kleuren, open eindmaterialen (bijv. kosteloos materiaal, scheerschuim, meel etc.), hoogwaardig meubilair, planten, het kinderatelier, een bewuste keuze voor spelmateriaal en onze avontuurlijke buitenruimte maken ons concept compleet.

We gaan iedere dag naar buiten, ook als het minder goed weer is. Onze vernieuwde buitenruimte is voorzien van een modderkeuken, een grote zandbank, een kruiptunnel, houten staptegels en spannende ontdekhoekjes die kinderen uitnodigt tot spel. In de IKC-tuin hebben we kippen en konijnen die we samen met de school verzorgen.


Peuterwerk.
Vanaf 2 tot 4 jaar
We vinden het belangrijk dat alle kinderen gelijke kansen krijgen om zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Daarom bieden we voor kinderen van 2-4 jaar peuterwerk aan. Peuterwerk is de nieuw term voor peuterspeelzaal. We bieden thema gerelateerde activiteiten aan en stimuleren kinderen op een speelse manier te leren en te ontwikkelen. Ieder op hun eigen wijze en eigen tempo. Samen met school zorgen we voor een doorgaande lijn naar het basisonderwijs. We gaan regelmatig op bezoek bij één van de kleuterklassen en kunnen deelnemen aan activiteiten in de onderbouw. Zo leren de peuters de basisschool op een leuke manier kennen en zal de overgang soepeler verlopen, als ze naar groep 1 mogen.


Buitenschoolse opvang.
Groepsindeling:
- Pandabos (7-8 jaar)
- Poemaberg (9+)

Kinderen komen na een schooldag naar de BSO, deze overgang is niet altijd gemakkelijk voor kinderen. Sommige kinderen willen na een dag stil zitten even uitrazen, andere kinderen hebben juist de behoefte aan rust om weer tot zichzelf te komen en anderen gaan gewoon door waar ze gebleven zijn. Wij geven kinderen de ruimte om aan hun eigen behoeften te voldoen. De dagindeling op de BSO is afgestemd op de kinderen en biedt hen voldoende ruimte voor vrij spel en tijd om ‘niets te doen’. Daarnaast bieden de pedagogisch medewerkers wekelijks een gevarieerd activiteitenaanbod gericht op techniek, multimedia, kunst en cultuur, sport en beweging en natuur.

De kinderen van 4 tot en met 6 jaar worden opgevangen op onze dependance IKC 't Holthuus Appelbongerd aan de Appelbongerd in Huissen.


Voordelen van IKC 't Holthuus.
- Een natuurlijke buitenruimte met veel speelmogelijkheden
- Peuterwerk voor kinderen van 2-4 jaar
- 3 groepen kinderdagopvang
- 2 groepen BSO
- Uitgebreid activiteitenaanbod op de BSO
- Kinderatelier op het kinderdagverblijf
- Intensieve en prettige samenwerking met school ‘t Holthuus
- Pedagogische visie ‘welbevinden en betrokkenheid’ staat centraal!

 

Kom een kijkje nemen    Bereken jouw kosten


Of schrijf jouw kind direct in >

Adres

Ot en Sienpad 7
6852 EG Huissen

026 - 325 29 33
06 - 514 851 19 (dagopvang)
06 - 216 882 71 (peuterwerk)
06 - 514 851 20 (bso)

IKCHolthuus-kdv@skar.nl
IKCHolthuus-bso@skar.nl

LRK: 195052705 (dagopvang)
LRK: 211287507 (bso)

Openingstijden

maandag 07:30 tot 18:30
dinsdag 07:30 tot 18:30
woensdag 07:30 tot 18:30
donderdag 07:30 tot 18:30
vrijdag 07:30 tot 18:30

Contactpersoon

Carin-Vos.jpg

Carin Vos
Locatiemanager

Contactpersoon

Shirley-van-Ooijen.jpg

Shirley van Ooijen
Teamleider