• Header skar web schommel

VOOR KINDEREN VAN 4 TOT 13 JAAR

Na schooltijd breekt het moment aan om van vrije tijd te genieten. Het ene kind is moe en wil het liefst alleen zijn, de ander bruist van de energie. Daar waar de locatie van de buitenschoolse opvang het toelaat, wordt het specifieke aanbod voor kinderen van 4 tot 7 jaar en kinderen van 7 tot 13 jaar gecreëerd. Hiermee kan worden ingespeeld op de behoeften van de kinderen: dit bedoelen we met ‘wij werken kindvolgend’. Buitenschoolse opvang is een ander woord voor vrije tijd. En vrije tijd is leuk!

U bent natuurlijk van harte welkom om een kijkje te komen nemen of meld uw kind direct aan.

RONDLEIDING AANVRAGENMIJN KIND AANMELDEN


Kindgericht en ontwikkelingsgericht

Er is ruimte en uitdaging voor elk kind. Bewegen, sporten, creativiteit, kunst, buitenspelen, maar ook rustig een boekje lezen, vormen de ingrediënten voor de allerleukste uurtjes van de dag. Niets hoeft, maar – bijna – alles mag! Creatieve ontplooiing, zelfstandigheid en de groei en weerbaarheid van ieder kind krijgen hierdoor alle ruimte. Onze pedagogische deskundigheid stelt ons in staat te kijken waar het kind in zijn ontwikkeling staat, waar het naartoe kan en wil. De ontwikkelingsniveaus en de interesses bepalen wat wij aanbieden.
 

Huiskamermodel

Voor de jongste kinderen wordt het zogenaamde huiskamermodel gebruikt. Binnen een vertrouwde, overzichtelijke omgeving spelen de pedagogisch medewerkers in op de sterke behoefte aan persoonlijke aandacht. Samen wat eten en drinken na schooltijd, een spelletje spelen, knutselen, een verhaal voorlezen. En… naar buiten!
 

Activiteitenmodel

Voor de oudste kinderen wordt het activiteitenmodel gebruikt. De kinderen vormen zelf of in overleg met de pedagogisch medewerkers verschillende clubjes. Zo is er een timmerclub, een gymclub, een knutselclub, een meiden- of jongensclub, een kunstclub, een dansclub, etc. Hoewel de clubs op zichzelf staan, werken ze ook regelmatig samen aan één thema.
 

Kinderinspraak

Uw kind heeft inspraak! Wat de kinderen graag zelf willen staat voorop. Kinderinspraak is daarom een dagelijks terugkerend item.
 

Betrouwbaar en deskundig

Deskundigheid, betrokkenheid, betrouwbaar en passie zijn de eigenschappen die onze medewerkers bieden, elke dag opnieuw. Met trainingen houden wij de deskundigheid actueel. De goede beoordelingen door de inspectie geven u een garantie van kwaliteit. Wij doen er alles aan om een prettige, betrouwbare en veilige opvang voor alle kinderen te bieden.

MOGELIJKHEDEN

Basisproduct: 52 weken

Zoekt u optimale flexibiliteit én wilt u het hele jaar verzekerd zijn van opvang? Dan kiest u voor een 52-weken product: ons meest gemakkelijke en complete contract! Handig, want dan hoeft u niet elke vakantie of op elke dag dat de school dicht is uw opvang te regelen. Sinds 2013 hebben wij hierbij de service dat dagen die u niet af kunt nemen, bijvoorbeeld vanwege vakantie of een nationale feestdag, in kunt zetten op een andere door u gewenste dag  (zie flexibel ruilen).
 

Afgeleide producten

Wij vinden het belangrijk dat ons aanbod goed bij uw situatie aansluit. Daarom kunt u bij Kinderopvang Skar kiezen uit verschillende producten, namelijk kinderopvang voor 41, 46 of 52 weken. Als u alleen kinderopvang wilt tijdens schoolweken, kiest u voor 41 weken. Als u daarnaast nog 5 weken extra (vakantie)opvang wilt, kunt u kiezen voor 46 weken.
Wilt u optimale flexibiliteit én het hele jaar door kinderopvang? Ook dat is mogelijk met ons Plus Arrangement.

Naast deze 3 contractmogelijkheden bieden wij ook nog flexibele opvang. Per maand legt u dan het aantal dagen of dagdelen vast. Zo bent u bij het indelen altijd flexibel.
Wilt u alleen vakantie-opvang? Dat kan ook bij Skar. Het hebben van zoveel mogelijkheden is uniek in de regio!

Hieronder vindt u meer informatie over onze producten:


Flexibel ruilen

Het kan voorkomen dat uw kind op een vaste dag niet naar onze kinderopvang komt. We hebben hiervoor een ruime ruilservice waarmee u een vaste dag kunt ruilen. Gaat u bijvoorbeeld met vakantie of valt uw vaste opvangdag op een nationale feestdag, dan houdt u deze dag(en) tegoed. Meer hierover leest u op de paginaFlexibel ruilen.   

 

All-inclusive

De opvang is inclusief drinken, versnaperingen tijdens de opvang (m.u.v. dieetvoeding) en activiteiten (inclusief uitstapjes en vervoer tijdens vakantie). Op de lange dagdelen en de hele dag opvang verzorgen wij bovendien een broodmaaltijd. Uw kinderen worden van locatie naar school of van school naar locatie gebracht. Afhankelijk van de afstand, gebeurt dit lopend, per fiets of per taxi (bij voorschoolse opvang worden de kinderen lopend gebracht). 
 

Advies op maat?

Wilt u weten wat uw netto kosten voor kinderopvang bedragen? Met behulp van onze rekentool kunt u deze kosten eenvoudig en snel berekenen.

NAAR DE REKENTOOL