BIJEENKOMST OVER PUBERBREIN

Opstandig gedrag, gebrek aan impulscontrole, luistert wel naar een vriend of vriendin maar niet naar u, of heeft giechelbuien uit het niets. Klinkt dit herkenbaar? Grote kans dat de puberteit haar intrede heeft gedaan! Maar hoewel dit gedrag misschien niet altijd prettig is voor ouders, is het soms wel nuttig voor uw zoon of dochter.

Jiska Peper gaat tijdens haar lezing over het puberbrein in op de veranderingen in het brein van pubers. Wat gebeurt er allemaal onder die hersenpan en verklaart dit hun gedrag? Zijn de razende hormonen ook ergens goed voor? Zijn de veranderingen anders bij jongens dan bij meisjes? Jiska zal u de nieuwste inzichten uit haar onderzoek presenteren en u laten zien dat de puberteit - die soms al met 8 jaar begint - een periode vol met kansen is!

Jiska Peper is als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Leiden, waar zij onderzoek doet naar hersenontwikkeling en impulsief gedrag in de puberteit. Daarnaast verzorgt zij via Science2share lezingen en workshops, met als doel de kennis die zij opdoet met wetenschappelijk onderzoek toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Wij hopen u te ontmoeten op dinsdag 6 november!

PROGRAMMA

19.45 uur
Inloop met koffie/thee

20.00 uur
Welkomstwoord door Frans Lausberg, directeur Skar 

20.05 uur
Presentatie puberbrein door Jiska Peper

21.00 uur
Vragen en napraten

21.30 uur
Einde


PRAKTISCHE INFORMATIE

Wanneer/tijd:
Dinsdag 6 november van 20.00 tot 21.30 uur

Waar:
Theater de Leeuw, Leeuwensteinplein 1, 6824 DA Arnhem

Aanmelden:
Via deze link; de bijeenkomst is gratis en ook voor niet-Skarklanten toegankelijk

Meer informatie:
Ilse Liet (i.liet@skar.nl)