Boeiende ochtend met Canadese professor over inclusief onderwijs

Boeiende ochtend met Canadese professor over inclusief onderwijs

“Wat een fantastische ochtend!” “Wat een geweldige vrouw” “Ik ben meer dan geïnspireerd” “Dit hadden veel meer mensen moeten horen!” Een greep uit een aantal reacties van een zeer boeiende bijeenkomst op donderdagochtend 13 september.

Deze boeiende bijeenkomst vond plaats in Elst met ruim 60 deelnemers , waaronder samenwerkingspartners uit de regio’s Veenendaal en Arnhem, over inclusief onderwijs met als gastspreker Jacqueline Specht.

Professor Jacqueline Specht is in Canada als wetenschapper één van de experts op het gebied van inclusief onderwijs en deelde haar expertise. Zij is als professor verbonden aan de Western University in London, Ontario en al 25 jaar betrokken bij onderzoek naar kinderen met extra ondersteuningsbehoeftes. Afgelopen mei zijn Skar-medewerkers op bezoek geweest in Canada om in de praktijk te zien op welke wijze inclusie binnen de kinderopvang en onderwijs vorm heeft gekregen. Daar ontmoetten zij professor Specht en kwamen geïnspireerd en enthousiast terug, vol ideeën om inclusie hier verder te ontwikkelen.

De deelnemers zijn meegenomen in het belangrijkste fundament van inclusie; the sense of belonging. “All students belong and are valued members of their classroom and neighbourhood schoolcommunities”. Ook werd er stilgestaan bij de weg naar inclusie toe en bij het positieve effect van inclusie op zowel kinderen met extra ondersteuningsbehoeften als op kinderen zonder.

We ontvingen vele positieve reacties en kunnen terugkijken op een boeiende en inspirerende ochtend.

Skar actueel

Techniekworkshop21 mei 2019

Techniekworkshop

Tuimeljudo16 mei 2019

Tuimeljudo

Skar hoofdsponsor Oosterbeekse Stuwwalloop15 april 2019

Skar hoofdsponsor Oosterbeekse Stuwwalloop