• Ben White 4 K2L Ip0Zc K Unsplash

Bijeenkomst Taalontwikkeling

Het praten van een kind ontwikkelt zich stap voor stap. Elk kind doet dat op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Hoewel de meeste baby’s hun eerste woordjes rond de 14 maanden zeggen, beginnen ze direct na de geboorte al te communiceren. Als kinderen beginnen met praten, moeten ze nog heel veel leren over taal en hoe die te gebruiken. Vooral in de taalgevoelige periode (0 - 7 jaar) leren kinderen om woorden en zinnen te gebruiken en gesprekjes te voeren. Als ouder speel je hierbij een belangrijke rol.

Tijdens de lezing wordt ingegaan op de spraak-taalontwikkeling van jonge kinderen. Hoe verloopt een “normale” spraak-taalontwikkeling? Wat kan je als ouder doen om deze te stimuleren?

Klarien van der Linde, logopedist en spraak-taalpatholoog, is werkzaam bij het Audiologisch Centrum in Arnhem, waar zij taalonderzoeken doet.

Roelie van Versendaal, ambulant begeleider, werkt bij de Ambulante Dienst Kentalis in Arnhem en ondersteunt scholen bij hulpvragen van o.a. kinderen met een Taal Ontwikkelings Stoornis (TOS)


Programma

19.45 uur 
Inloop met koffie/thee
20.00 uur 
Welkomstwoord door clustermanager
20.05 - 21.00 uur 
Presentatie babybrein door dr. Sabine Hunnius
21.00 uur 
Vragen en napraten
21.30 uur 
Einde 

Praktische informatie

Datum/tijd 
Donderdag 24 oktober, 20.00 - 21.30 uur 
Locatie 
Theater de Leeuw, Leeuwensteinplein 1, 6824 DA Arnhem
Toegang
Kosteloos
Bent u geen klant van Skar? Ook dan bent u van harte welkom!
Meer weten?
Ilse Liet

Kom ook naar de bijeenkomst Taalontwikkeling!