Skar in Heelsum: uitdagende omgeving in het groen met ruime openingstijden

Skar in Heelsum: uitdagende omgeving in het groen met ruime openingstijden

Per 1 april gaan het pand, de werknemers en de activiteiten van Kinderopvang Willemijn op de locatie aan de Bart Crumstraat 10 in Heelsum over naar Skar. Onze locatie, de Blokkendoos, ligt aan de overkant van de straat op nummer 1. Wij zijn blij met deze ontwikkeling waarmee we de kinderen nog meer mogelijkheden kunnen bieden. De nieuwe locatie zal Ontdekkingsreis gaan heten en is bestemd voor bso-kinderen van 4 tot 12 jaar. In de huidige Blokkendoos aan de Bart Crumstraat 1 zal Skar de dagopvang van 0 tot 4-jarigen voortzetten. We onderzoeken nog hoe we het peuterwerk vorm geven en op welke locatie.

Nieuwe speeltuin voor de Blokkendoos 

De speeltuin van de Blokkendoos wordt opnieuw aangelegd en het pand wordt aantrekkelijker gemaakt met kleuren en meer groen aan de gevel. De inrichting zal rust uitstralen met nieuwe vloeren en meubilair. Skar grijpt deze kans aan om in fases de gebouwen en de binnen- en buitenruimtes te moderniseren met aandacht voor duurzaamheid. 

Beter leeftijdsgericht aanbod  

De kinderen van BSO Ontdekkingsreis en de kinderen van BSO De Dolfijn van de Don Boscoweg 19 in Renkum verhuizen en komen samen met de bso-kinderen van Willemijn op de nieuwe locatie. Dat betekent 3 bso-groepen op één locatie, met jonge en oudere kinderen. Zo kan het aanbod  voor de kinderen verder toegespitst worden op leeftijd.  

De nieuwe locatie zal Ontdekkingreis gaan heten en is bestemd voor bso-kinderen van 4 tot 12 jaar. In de huidige Blokkendoos aan de Bart Crumstraat 1 zal Skar de dagopvang van 0 tot 4-jarigen voortzetten. We onderzoeken nog hoe we het peuterwerk vorm geven en op welke locatie. 

Spelen in de schaduw van mooie bomen 

Samen bieden de locaties aan de Bart Crumstraat kinderen nog meer ruimte veel buiten te spelen met toegang tot de kinderboerderij en het bos. Mooie grote bomen zorgen ervoor dat schaduwrijk buiten spelen mogelijk is, en dat is heerlijk in de zomer.  

Al met al wordt het een rijke, uitdagende omgeving die prikkelt tot verkennen, aftasten, ontdekken, spelen, ravotten, discussiëren en expressie in allerlei vormen. Een avontuurlijke plek waar iets te beleven valt. Altijd is ons doel: de ontwikkeling van het kind verrijken. Meer informatie vindt u in ons Pedagogisch Kompas.  

Latest news

​Musical: Skar's got talent09 September 2019

​Musical: Skar's got talent

20 June 2019

Zo beschermen we met elkaar de privacy van kinderen!

15 April 2019

Skar hoofdsponsor Oosterbeekse Stuwwalloop