30 maart 2020

24-uurs noodopvang bij Skar van start

24-uurs noodopvang bij Skar van start
Categorie: Nieuws

Kinderen van 0 tot 12 jaar die vrij zijn van klachten gerelateerd aan het Coronavirus en waarvan tenminste één ouder werkzaam is binnen een cruciale beroepsgroep, konden tijdens de reguliere openingstijden al sinds twee weken bij Skar terecht voor noodopvang. Vanaf maandag 30 maart geldt dit ook voor ouders die buiten de reguliere tijden, bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend, ’s avonds, ’s nachts of in het weekend opvang nodig hebben. Skar biedt deze kosteloze noodopvang ook voor ouders die op dit moment geen klant zijn bij Skar.

Locaties in Arnhem-Schuytgraaf en Huissen open.

De eerste locaties waar kinderen ook buiten de reguliere openingstijden terecht ​kunnen, zijn De Wereld in de wijk Schuytgraaf (gemeente Arnhem) en IKC ’t Holthuus in Huissen (gemeente Lingewaard). De kinderen van 0 tot 12 jaar kunnen ook blijven slapen. De beide locaties hebben alle voorbereidingen getroffen, samen met de Gemeente, Brandweer en GGD. 

De 24-uurs noodopvang is open voor kinderen die in de genoemde gemeenten wonen en die voldoen aan de voorwaarden voor noodopvang. Welke dat zijn vindt u op de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-per-onderwerp/kinderopvang/cruciale-beroepen

Voor deze  ouders die bovendien geen opvang kunnen regelen, is deze noodopvang kosteloos toegankelijk. In de gemeente Overbetuwe zal binnenkort locatie De Fruitboom in Elst voor deze vorm van noodopvang geopend zijn. Op dit moment leggen zij de laatste hand aan de voorbereidingen. 

Kijk voor meer informatie over aanmelden en het actuele overzicht van de locaties op skar.nl/corona

 

 

Terug naar overzicht